Uitdaging (boven)lokaal werkgelegenheidsbeleid en knelpuntvacatures

DOEDAGEN LOGISTIEK

De logistieke sector is één van de belangrijkste economische sectoren in regio Halle-Vilvoorde, dankzij de luchthaven en de centrale ligging. En deze sector is steeds op zoek naar goed opgeleide werkkrachten.

Het Toekomstforum Halle-Vilvoorde wil leerlingen uit de 3e graad BSO/TSO Handel (en hun leerkrachten) deze kansrijke logistieke sector laten ervaren tijdens de doedagen logistiek.

DOEDAG 7 NOVEMBER BIJ YOUR MOVER LOGISTICS & VAN HECK - INTERPIECES

Op 7 november zien we de unieke logistieke keten bij Your Mover Logistics. Dit bedrijf doet niet alleen de opslag en overslag van kantoormeubilair, het transformeert ook oude meubelen tot stijlvol, duurzaam en nieuw kantoormeubilair: een mooi voorbeeld van de circulaire economie.

Op businesspark Cargovil zien we tijdens een bezoek aan Van Heck – Interpieces, gespecialiseerd in de distributie van auto-onderdelen, hoe de levering van meer dan 120.000 automaterialen aan groothandels georganiseerd wordt, dankzij voornamelijk manuele orderpicking en o.a. paternosterkasten.

Bekijk hieronder het programma en schrijf je nu in.

pdf bestandDoedag logistiek uitnodiging 8 december 2017 - uitnodiging en programma (307 kB)

DOEDAG 8 DECEMBER BIJ FARMASECTOR

Op 8 december staat de farmaceutische sector centraal. In de logistieke keten van farmaceutische producten is betrouwbaarheid en controle van temperatuur cruciaal. Brussels Airport werd hiervoor als eerste luchthaven wereldwijd erkend. We bezoeken het Zaventem Logistics Center van Pfizer, en volgen de farmaketen bij Aviapartner en Expeditors op de cargoluchthaven te Machelen.

Bekijk hieronder het programma en schrijf je nu in.

pdf bestandDoedag logistiek uitnodiging 8 december 2017 - uitnodiging en programma (307 kB)

DOEDAG 15 MEI 2017 BIJ DHL EXPRESS

Op 15 mei kunnen 50 leerlingen op bedrijfsbezoek bij DHL en krijgen ze een initiatie heftruck en een workshop solliciteren in het opleidingscentrum van VDAB in Vilvoorde.

Moeten we DHL nog voorstellen ? DHL is als grootste logistieke dienstverlener actief in 220 landen, met verschillende diensten zoals DHL Express, DHL Parcel, DHL eCommerce, DHL Global Forwarding, DHL Freight,… In België telt DHL ongeveer 4500 werknemers, die allemaal een interne opleiding tot Certified International Specialist krijgen: koeriers, sorteerders, sales managers, lader-lossers, team leaders,…

De verschillende vestigingen in en rond de luchthaven stellen zich op 15 mei voor tijdens het bezoek aan de vestiging DHL Express (Woluwelaan 151, 1831 Diegem).

Bekijk hieronder het volledige programma en schrijf je nu in.

pdf bestandDoedag logistiek 15 mei 2017 - uitnodiging en programma .pdf (202 kB)

Ontdek Gezinszorg op 11 mei: een ontdekkingsreis voor leerlingen Verzorging

De invulling van de jobs in de zorg is ook in onze regio een uitdaging. Opleidingen en stages zijn daarbij cruciaal.

Voor de leerlingen in het 6e jaar Verzorging, die voor de keuze staan om zich te specialiseren in kinderzorg of ouderenzorg, is een positieve kennismaking met de sector van groot belang.  

In Halle-Vilvoorde volgen ruim 170 leerlingen het 6e jaar Verzorging in 11 scholen.

Toekomstforum Halle-Vilvoorde nam samen met Provincie Vlaams-Brabant, de diensten gezinszorg en aanvullende thuiszorg en de scholen het initiatief om de 6e-jaars te laten kennismaken met de gezinszorg.

Tijdens ‘Ontdek Gezinszorg’ kunnen de leerlingen via een interactieve ontdekkingsreis langs 4 workshops ervaren wat het betekent om als professionele hulpverlener te werken in de gezinszorg.

OCMW Halle, Familiehulp, Solidariteit voor het Gezin, Landelijke Thuiszorg en Thuishulp werken aan dit programma mee.

Meer info:
pdf bestandOntdek Gezinszorg uitnodiging 11 mei 2017 (223 kB)

ALGEMEEN

We streven naar een werkgelegenheidsbeleid op maat van elke gemeente (of een cluster van gemeenten met een zelfde arbeidsmarktprofiel) waarin een lokaal bestuur meer inspraak heeft, zelf acties kan ondernemen en zo eigen accenten kan geven. Een aantal vacatures worden nog steeds moeilijk ingevuld. We willen hierbij ons ook richten op belangrijke sectoren zoals de logistieke sector en de zorgsector.